Każdy, kto kiedykolwiek smażył na patelni mięso, ziemniaki czy ciasto naleśnikowe, doskonale zdaje sobie sprawę, że wystarczy chwila nieuwagi, aby potrawa przywarła do powierzchni grzewczej. Dlatego producenci wprowadzili na rynek patelnie wyposażone w specjalne warstwy zapobiegające takim zdarzeniom. Z pewnością jest to duża zaleta, ale czy mają one jakieś wady?
Polski producent AGD Tefal ma w swojej ofercie różnego rodzaju patelnie z powłokami zapobiegającymi przywieraniu. Są to między innymi patelnie tradycyjne Tefal oraz naleśnikowe i grillowe. Co zyskasz, wybierając je? Oto główne zalety:
Wszystkie te cechy sprawiają, że patelnia do naleśników na indukcję czy klasyczna z powłoką przeciwko przywieraniu znacznie ułatwia proces smażenia czy duszenia potraw.
Ale czy takie patelnie mają jakieś wady? Analizując ich możliwości, można wymienić dwie cechy, jakie można uznać za negatywne. Będą to:
W obu przypadkach wszystko zależy od jakości wykonania zarówno samej patelni, jak i powłoki. Jeśli chcesz mieć pewność, że dysponujesz patelnią o solidnej powłoce i o trwałości nieustępującej innym modelom, postaw na produkty Tefal. Każda patelnia klasyczna, grillowa, naleśnikowa czy też wok na indukcje w ofercie Tefal to naczynia wykonane z najwyższej jakości materiałów. Kupując je masz pewność długotrwałego użycia i pełnej satysfakcji. Najlepsza patelnia grillowa? Patelnia do smażenia mięs? Doskonała patelnia do perfekcyjnych naleśników? Zajrzyj na stronę Tefal i wybierz model do swojej kuchni już dzisiaj!